Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Aangepast sporten

Er zijn voor mensen met een beperking of chronische ziekte steeds meer mogelijkheden om te sporten. Of u nu jong bent of oud. Alleen of samen met anderen. Op hoog niveau of als hobby. Als onderdeel van een gewone sport of aangepast aan uw beperking.

Voorbeelden aangepaste sporten

Gehandicaptensport Nederland organiseert veel aangepaste sporten. Bijvoorbeeld blindenvoetbal of rolstoelrugby. Of goalball, een balsport voor mensen met een visuele beperking. Of ID-voetbal en boccia.

Boccia is een mikspel. Het lijkt een beetje op jeu de boules. Kunt u minder goed gooien? Met hulpmiddelen kunt u vaak toch boccia spelen.

Vergoeding aangepaste sporten

Bij aangepaste sporten heeft u soms extra materiaal nodig. Of aangepast vervoer naar de sportclub. Er zijn verschillende organisaties waar u misschien een vergoeding krijgt voor deze extra kosten.

  • Gemeente
    Een vergoeding vanuit de Wmo of bijzondere bijstand. Bijvoorbeeld voor:
    - hulpmiddelen
    - vervoer
    - een bijdrage voor het lidmaatschap van uw club of vereniging

Vraag bij uw gemeente wat voor u mogelijk is.

Meer weten?

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.