Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Aangepast sporten

Er zijn steeds meer mogelijkheden om te sporten voor mensen met een beperking of een chronische aandoening. In teamverband of individueel. Op topsportniveau of recreatief, jong of oud. Als onderdeel van de reguliere sport, of aangepast aan de beperking.

Aangepaste sporten

Gehandicaptensport Nederland organiseert en stimuleert aangepaste sporten, zoals boccia (een beetje vergelijkbaar met jeu de boules), goalball, ID-voetbal en rolstoelrugby.

Vergoeding voor aangepaste sport

Aangepast sporten is vaak duurder dan gewoon sporten. Bijvoorbeeld omdat er speciaal materiaal nodig is, of omdat aangepast vervoer naar de sportclub nodig is. Er zijn verschillende mogelijkheden om een bijdrage in de kosten te krijgen.

  • Sport kan u helpen om beter mee te doen in de samenleving. Daarom is soms een vergoeding vanuit de gemeente (Wmo of bijzondere bijstand) mogelijk. Bijvoorbeeld voor de benodigde hulpmiddelen, het vervoer of de lidmaatschapskosten. U kunt bij de gemeente navragen of dat in uw situatie mogelijk is.
  • Sommige fondsen geven een bijdrage voor aangepaste sport. Zie Gehandicaptensport Nederland voor meer informatie.
  • Wedstrijdsporters die veel trainen krijgen soms een vergoeding voor het vervoer via de sportvervoersregeling van Gehandicaptensport Nederland.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.