Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Aanpassingen in de badkamer

Wilt u uw badkamer zelf veiliger maken? Dat kan met een aantal eenvoudige aanpassingen:

  • antislip in het bad
  • een douchestoel
  • een toiletverhoger
  • handgrepen aan de muur
  • een speciale wastafel

Soms is een grotere verbouwing nodig. Bijvoorbeeld om de deur breed genoeg te maken voor een rolstoel.

Vergoedingen

Veel aanpassingen worden niet door de gemeente vergoed. Omdat er dan sprake is van een 'algemeen gebruikelijke voorziening'. Dat geldt bijvoorbeeld bij aanpassingen met materialen die u kunt kopen bij een bouwmarkt. De thuiszorgwinkel verkoopt ook hulpmiddelen, zoals een toiletverhoger of douchestoel.

  • Heeft u bijvoorbeeld een toiletverhoger voor korte tijd nodig? Dan kunt u deze ook huren.
  • Is een verbouwing nodig? Dan kunt u bij uw gemeente terecht voor een eventuele vergoeding.

Voor het uitvoeren van de aanpassingen kunt u een klussendienst inhuren. Veel klussendiensten geven korting aan mensen met een beperking. Huurders kunnen vaak ook de woningbouwvereniging vragen om hulp.

Aanpassingen vanwege thuiszorg

Krijgt u of uw kind hulp van de thuiszorg bij de persoonlijke verzorging? Dan moeten medewerkers van de thuiszorg werken volgens de richtlijnen van de Arbowet. Ook bij het helpen met douchen of naar het toilet gaan. Soms is dan een aanpassing nodig. Of er moeten hulpmiddelen komen, zoals een tillift. Neem in dat geval contact op met uw gemeente.

Andere mogelijkheden

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.