Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Aanpassingen in de keuken

Om zelfstandig te - blijven - koken zijn soms aanpassingen in de keuken nodig. Bijvoorbeeld een aangepast aanrecht. Of een aangepaste koelkast. Aanpassingen die de keuken bijvoorbeeld rolstoelgeschikt maken zijn:

  • het verlagen of verhogen van het aanrechtblad
  • kastjes hoger of lager plaatsen
  • het aanrecht zo aanpassen dat u er ver onder kunt rijden met een rolstoel; bijvoorbeeld om de kraan en de gootsteen te gebruiken, zonder uit de rolstoel te komen

Andere mogelijkheden

Denk ook aan:

Wet en regelgeving

Zelf kunnen koken en de keuken gebruiken is belangrijk voor mensen die zelfstandig willen - blijven - wonen. Gemeenten helpen mensen met een ziekte of beperking op basis van de Wmo. Welke hulp de gemeente precies biedt, staat niet in de wet. 

  • Heeft u hulp nodig om veilig en zelfstandig thuis te wonen? En kunt u de aanpassingen niet zelf regelen? Neem dan contact op met uw gemeente voor advies en Wmo-ondersteuning.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.