Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Aanpassingen in de keuken

Aanpassingen in de keuken kunnen nodig zijn om zelfstandig te (blijven) koken en het huishouden te doen. Denkt u bijvoorbeeld aan een aangepast aanrecht of een aangepaste koelkast.

Rolstoelgeschikt maken

Aanpassingen die de keuken rolstoelgeschikt maken zijn bijvoorbeeld:

  • het verlagen of verhogen van het aanrechtblad;
  • kastjes hoger of lager plaatsen;
  • het aanrecht onderrijdbaar maken.

Een 'onderrijdbaar' aanrecht wil zeggen dat u de rolstoel er ver onder kunt rijden. U kunt het aanrechtblad en de kraan/gootsteen daardoor normaal gebruiken, zonder uit de rolstoel te komen. 

Zijn er ook andere mogelijkheden?

U kunt ook denken aan:

Wetgeving 

Zelf kunnen koken en de keuken gebruiken is van belang voor mensen die zelfstandig willen (blijven) wonen. Op grond van de Wmo 2015 ondersteunen gemeenten mensen met een ziekte of beperking die zelfstandig wonen. Welke ondersteuning de gemeente precies moet bieden is niet vastgelegd in de wet. De gemeente geeft maatwerk. 

Heeft u hulp nodig om veilig en zelfstandig thuis te leven? Is het niet mogelijk om hier zelf maatregelen voor te nemen? Dan kunt u contact opnemen met uw gemeente voor advies en Wmo-ondersteuning

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.