Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Aanpassingen in de keuken

Om zelfstandig te - blijven - koken zijn soms aanpassingen in de keuken nodig. Bijvoorbeeld een aangepast aanrecht. Of een aangepaste koelkast. Aanpassingen die de keuken bijvoorbeeld rolstoelgeschikt maken zijn:

  • het verlagen of verhogen van het aanrechtblad
  • kastjes hoger of lager plaatsen
  • het aanrecht zo aanpassen dat u er ver onder kunt rijden met een rolstoel; bijvoorbeeld om de kraan en de gootsteen te gebruiken, zonder uit de rolstoel te komen

Andere mogelijkheden

Denk ook aan:

Wet en regelgeving

Zelf kunnen koken en de keuken gebruiken is belangrijk voor mensen die zelfstandig willen - blijven - wonen. Gemeenten helpen mensen met een ziekte of beperking op basis van de Wmo. Welke hulp de gemeente precies biedt, staat niet in de wet. 

  • Heeft u hulp nodig om veilig en zelfstandig thuis te wonen? En kunt u de aanpassingen niet zelf regelen? Neem dan contact op met uw gemeente voor advies en Wmo-ondersteuning.

Mail advies

U kunt het overzicht met oplossingen mailen naar uzelf of iemand anders. In de mail staat een hyperlink naar uw lijst met oplossingen. Vul hieronder het mailadres van de ontvanger in en klik op Verstuur.