Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Aanpassingen op het werk

Hulpmiddelen en aanpassingen kunnen noodzakelijk zijn op het werk. Voorbeelden zijn hulpmiddelen om in en rond het gebouw te lopen of te bewegen, communicatiehulpmiddelen, een aangepaste werkplek en een aangepaste computer.

Welke hulpmiddelen of aanpassingen heeft u nodig?

Er zijn vele soorten hulpmiddelen en aanpassingen beschikbaar. Voor een advies op maat kunt u een deskundige inschakelen, zoals een ergotherapeut of revalidatiearts. Uw huisarts kan u hier meer informatie over geven.

Worden deze aanpassingen vergoed?

Hulpmiddelen en aanpassingen op uw werk kunnen vergoed worden via UWV. Voorwaarde is dat het hulpmiddel of de aanpassing echt noodzakelijk is om uw werk te doen.

Hoe kunt u een vergoeding aanvragen?

Hulpmiddelen en aanpassingen voor werk vraagt u aan bij UWV. Op de website van UWV vindt u meer informatie over de verschillende voorzieningen en de aanvraag.

Zie ook

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.