Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Alzheimer café

Een Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen die te maken hebben met dementie. Patiënten, partners, familieleden, hulpverleners en andere belangstellenden zijn welkom. In het café kunt u lotgenoten ontmoeten en voorlichting krijgen.

In een Alzheimer Café vindt u de gezelligheid van een café, gecombineerd met voorlichting over allerlei onderwerpen. Een deskundige geeft informatie en bezoekers kunnen ideeën en ervaringen uitwisselen. Het gaat bijvoorbeeld over de mogelijkheden voor hulp of praktische oplossingen.

Voor wie is het Alzheimer Café?

  • dementerenden;
  • mantelzorgers;
  • hulpverleners;
  • andere belangstellenden.

Voor een Alzheimer Café is geen indicatie nodig, u kunt er gewoon naar toe gaan.

Wat kost het Alzheimer café?

Deelname aan een Alzheimer Café is gratis, u betaalt alleen voor consumpties.

Waar zijn deze bijeenkomsten?

In de meeste regio’s wordt één keer per maand een Alzheimer Café georganiseerd.

Vrijwilligers van regionale afdelingen van de patiëntenorganisatie Alzheimer Nederland organiseren de bijeenkomsten, vaak samen met zorgorganisaties in de regio. Kijk voor een Alzheimer Café in uw regio op de website Alzheimer-Nederland.nl.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.