Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Bewegingslessen voor ouderen

Bent u 55 jaar of ouder? Dan helpt bewegen om langer zelfstandig te kunnen blijven leven. Samen ‘sporten’ is leuk en gezellig. U ontmoet andere mensen. En u blijft fit en houdt spieren en gewrichten soepel.

Bewegingslessen

Veel gemeenten organiseren speciale bijeenkomsten voor 55-plussers. Dit heet ‘Meer bewegen voor ouderen’. Bijvoorbeeld wandelen, gymnastiek, dansen, Nordic walking of zwemmen.

  • Bewegingslessen voor ouderen zijn er door het hele land. Vaak bij zorg- en welzijnsorganisaties.
  • Vraag aan het Wmo-loket van uw gemeente waar de lessen in uw buurt zijn. En vanaf welke leeftijd u mee kunt doen (meestal vanaf 55 jaar).

Vergoeding

Sommige zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor 'Meer Bewegen voor Ouderen' via de aanvullende verzekering. Vraag uw zorgverzekeraar om meer informatie. Of kijk in uw polis wat wel en niet wordt vergoed.

Meer weten?

Mail advies

U kunt het overzicht met oplossingen mailen naar uzelf of iemand anders. In de mail staat een hyperlink naar uw lijst met oplossingen. Vul hieronder het mailadres van de ontvanger in en klik op Verstuur.