Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Buurthulp

Een boodschap meebrengen, de hond uitlaten, samen een kop koffie drinken. Veel mensen willen dit wel voor hun buren doen, maar het is niet altijd vanzelfsprekend dat mensen in een wijk elkaar kennen.  En veel mensen vinden het moeilijk om hulp te vragen of aan te bieden. Daarom zijn er vele initiatieven om dit te stimuleren.

Ontmoetingen

Buurtbijeenkomsten en wijkcentra maken het makkelijker om elkaar te ontmoeten en te helpen. Veel welzijnsorganisaties verzorgen buurtactiviteiten. Steeds meer buurten hebben ook een eigen website waarop mensen hulp kunnen vragen en aanbieden.

Vrijwilligers in de wijk

In veel wijken zijn vrijwilligers actief die zelf in de wijk wonen. Zij weten vaak goed wat er speelt in de wijk, hebben vaak makkelijk contact met buurtbewoners en zijn op andere tijden beschikbaar dan professionals. Vrijwilligers kunnen zorgen voor contacten tussen buurtbewoners onderling. Steeds vaker werken professionals en vrijwilligers samen.

Hulp in de buurt

Buurthulp is onderlinge hulp door en voor bewoners in dezelfde buurt. Deze vorm van hulp zit tussen mantelzorg en georganiseerd vrijwilligerswerk in. Bij buurthulp gaat het vaak over en weer: een moeder brengt boodschappen mee voor de buurman die slecht ter been is en die buurman helpt haar kinderen met hun huiswerk.

Waar kunt u terecht?

Zie ook

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.