Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Cliëntondersteuning bij jeugdhulp

U wilt graag steun bij het vinden van de juiste hulp voor uw kind. Of u (of uw kind) vindt het moeilijk om te praten met de gemeente of een zorginstelling. Een cliëntondersteuner helpt u hierbij door informatie, advies en ondersteuning te geven. Hij komt daarnaast op voor uw belangen.

Soort ondersteuning

 Cliëntondersteuners kunnen u helpen om:

  • de hulpvraag duidelijker te krijgen;
  • keuzes te maken;
  • de juiste hulp te regelen;
  • verschillende soorten hulp op elkaar af te stemmen.

Cliëntondersteuning duurt in principe maar kort. De duur hangt af van uw vragen. Ook kan cliëntondersteuning meerdere keren nodig zijn. Een cliëntondersteuner helpt u in alle levensfasen en op alle levensterreinen. 

Uw gemeente regelt cliëntondersteuning

U (of uw kind) heeft recht op cliëntondersteuning vanuit de Jeugdwet. Uw gemeente moet u (of uw kind) helpen bij het vinden van onafhankelijke cliëntondersteuning.

Cliëntondersteuning moet onafhankelijk zijn. Dit betekent dat de behandeling van uw hulpaanvraag en het verzorgen van cliëntondersteuning niet door één en dezelfde persoon gedaan wordt. Een cliëntondersteuner kan wel deel uitmaken van hetzelfde wijkteam. Uw gemeente kan u hierover meer informatie geven.

Ondersteuning is gratis

U (of uw kind) hoeft zelf niet te betalen voor de hulp van een cliëntondersteuner. De gemeente betaalt de ondersteuning.

Wie is de cliëntondersteuner?

Vraag uw gemeente welke organisatie cliëntondersteuning verzorgt in uw gemeente.

Zie ook

  • MEE, voor meer informatie over cliëntondersteuning;
  • Zorgbelang.nl, voor informatie, advies en ondersteuning bij zorg.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.