Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Contactcirkel

De contactcirkel is een groep mensen die dagelijks onderling contact heeft om te kijken of alles in orde is en gewoon voor de gezelligheid. Dit wordt ook wel telefooncirkel genoemd.

Het Rode Kruis zet samen met buurtbewoners die behoefte hebben aan dagelijks contact een contactcirkel op. Dit is een groep mensen die elke dag even contact heeft met elkaar. Dit is meestal per telefoon, maar het kan ook via social media.

Waarvoor is de contactcirkel bedoeld?

De contactcirkel vergroot uw veiligheid en biedt sociaal contact.

Neemt iemand niet op? Of maakt u zich zorgen over degene die u gebeld heeft? Dan geeft u dat door aan de vrijwilliger. De vrijwilliger probeert het zelf ook nog een keer en belt zo nodig naar de opgegeven contactpersonen van de deelnemers.

Kunt u hieraan meedoen?

De contactcirkel is er voor iedereen die behoefte heeft aan regelmatig contact, bijvoorbeeld omdat:

  • u alleen woont en zich niet helemaal veilig voelt;
  • u minder mogelijkheden hebt om anderen te ontmoeten door uw leeftijd, een ziekte of een beperking.

Hoe kunt u zich aanmelden voor een contactcirkel?

Neem hiervoor contact op met het Rode Kruis bij u in de buurt en informeer naar de contactcirkel. Ook als u meer wilt weten over de contactcirkel of u wilt opgeven als vrijwilliger.

Wat kost dit?

Meedoen is gratis, u betaalt alleen uw eigen telefoon- of internetkosten.

Zie ook

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.