Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Cursus omgaan met geld

Wat voor cursussen zijn er?

Er zijn veel verschillende cursussen waar u kunt leren omgaan met geld. Die cursussen zijn gericht op verschillende doelgroepen. Bijvoorbeeld mensen met schulden, of mensen die vanwege een beperking hulp nodig hebben bij de financiën. De reden waarom mensen een cursus doen, verschilt vaak.

Wat leert u op een cursus omgaan met geld?

Onderwerpen die onder andere aan bod kunnen komen: hoe houdt u uw inkomen en uitgaven in balans, wat zijn vaste lasten, hoe kunt u budgetteren, op welke manieren kunt u betalen, sparen en schulden.

Waar vindt u een cursus omgaan met geld?

Bij (dreigende) schulden kunt u bij de gemeente of het maatschappelijk werk navragen welke cursussen geschikt zijn. U kunt ook zelf aan de slag met adviezen van het Nibud.

Bij een ziekte of beperking biedt MEE verschillende cursussen over geldzaken. Vraag bij de MEE-vestiging in uw regio wat de mogelijkheden zijn.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.