Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Cursus weerbaarheid

Weerbaarheid heeft te maken met uw eigen grenzen bewaken. Zowel kinderen, jongeren als volwassenen kunnen minder weerbaar zijn. Bijvoorbeeld als zij:

  • vaak dingen tegen hun zin doen;
  • vaak 'ja' zeggen, terwijl ze 'nee' bedoelen;
  • vaak merken dat andere mensen hun mening niet serieus nemen (niet gehoord worden). 

Een cursus weerbaarheid kan dan geschikt zijn. Dit wordt ook wel een assertiviteitstraining genoemd. Assertief zijn betekent opkomen voor jezelf zonder de gevoelens en belangen van een ander uit het oog te verliezen.

Doel van een weerbaarheidstraining

De deelnemers leren om hun eigen grenzen aan te geven, minder onzeker te zijn en te voorkomen dat zij dingen doen die zij niet willen. Meer zelfvertrouwen krijgen staat centraal. Bijvoorbeeld door onveilige situaties te leren herkennen en de eigen kracht te leren voelen en gebruiken. 

Aanbod

Verschillende organisaties bieden trainingen in weerbaarheid aan, zoals:

Voor mensen met een beperking heeft MEE speciale cursussen. Neem contact op met de MEE-organisatie in uw regio om te vragen wat de mogelijkheden zijn.

Andere mogelijkheden

U kunt ook kiezen voor een training sociale vaardigheden voor volwassenen of voor kinderen. Hier leert u of uw kind beter met andere mensen omgaan. 

Heeft u of uw kind meer begeleiding nodig? Dan kunt u bij uw huisarts terecht voor advies. 

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.