Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Dagverzorging voor ouderen

Bij dagverzorging bent u overdag in een zorginstelling, bijvoorbeeld een verzorgingshuis. U krijgt daar deels in groepsverband persoonlijke begeleiding. Ook krijgt u eventueel verpleegkundige hulp. U kunt hierbij denken aan hulp bij het innemen van medicijnen of bij wondverzorging. ’s Avonds en ’s nachts bent u thuis en krijgt u de gebruikelijke hulp van uw mantelzorger of de thuiszorg.

Dagverzorging kan ook een tijdelijke oplossing zijn voor als u wacht op een plekje in een verzorgingshuis. Het kan u helpen om langer thuis te blijven wonen.

Dagverzorging ontlast de eventuele mantelzorger, die zo wat vrije tijd krijgt.

Wie biedt dagverzorging?

Veel zorginstellingen organiseren dagverzorging voor ouderen: opvang overdag waarbij persoonlijke begeleiding en verzorging mogelijk is. Bijvoorbeeld hulp bij het eten, naar het toilet gaan, en gaan staan of zitten.

Onder welke regelingen valt dagverzorging?

Dagverzorging bestaat uit verschillende onderdelen. 

U kunt dagverzorging aanvragen via het Wmo loket of sociale wijkteam in uw gemeente, of bijvoorbeeld uw huisarts.

Meer informatie over dagverzorging voor ouderen

In veel gemeenten is een Stichting Welzijn Ouderen; de medewerkers kunnen u meer informatie geven. U vindt deze organisatie in uw gemeentegids. U kunt ook informeren bij het Wmo-loket van uw gemeente.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.