Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Dagverzorging voor ouderen

U wilt zelfstandig blijven wonen, maar wel meedoen aan activiteiten in een verzorgingshuis. En daarnaast mogelijk ondersteuning krijgen bij dagelijkse activiteiten. Hiervoor kunt u terecht bij een zorginstelling. Dit heet dagverzorging.

Dagverzorging kan ook een tijdelijke oplossing voor u zijn als u wacht op een plekje in een verzorgingshuis. Of om uw mantelzorger even te ontlasten.

Soort zorg

U krijgt in een zorginstelling voor een deel in groepsverband begeleiding en eventueel verpleegkundige hulp. Denk hierbij aan hulp bij het innemen van medicijnen of bij wondverzorging. ’s Avonds en ’s nachts bent u thuis en krijgt u de gebruikelijke hulp van uw mantelzorger of de thuiszorg.

Wie biedt dagverzorging aan?

U kunt terecht bij veel zorginstellingen voor dagverzorging. Een zorginstelling vangt u overdag op en geeft persoonlijke begeleiding en verzorging. Bijvoorbeeld hulp bij het eten, het gaan staan of zitten en naar het toilet gaan.

Hoe regelt u dagverzorging?

U kunt verschillende vormen van dagbesteding regelen. Afhankelijk van uw situatie en indicatie, regelt u het als volgt:

Zie ook

  • een welzijnsorganisatie voor ouderen in uw buurt, zoals Stichting Welzijn voor Ouderen. U vindt het adres van deze organisatie in het telefoonboek of de gemeentegids;
  • het Wmo-loket van uw gemeente.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.