Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Dienstverlening aan huis

Heeft u regelmatig hulp nodig bij klussen in en rond huis? En wilt u hiervoor professionele hulp inhuren? Dan geldt de regeling dienstverlening aan huis mogelijk voor u.

Voordelen

U kunt eenvoudig en zonder hoge (administratieve) lasten een particuliere dienstverlener inhuren. U mag de dienstverlener maximaal 3 dagen per week voor huishoudelijk werk inhuren.

Diensten

De regeling dienstverlening aan huis geldt voor diensten als:

  • schoonmaken, wassen, strijken en koken;
  • de tuin onderhouden;
  • honden uitlaten;
  • boodschappen doen of medicijnen ophalen;
  • oppassen;
  • huishoudelijke hulp, bijvoorbeeld een hulp in de huishouding voor ouderen en langdurig zieken;
  • zorg verlenen, bijvoorbeeld via een persoonsgebonden budget (pgb).

Andere mogelijkheden

U kunt ook een klussendienst inhuren. Adressen van klusbedrijven vindt u bijvoorbeeld op het internet. Een klussendienst kan helpen met allerlei kleinere klussen in en om huis, zoals lampen vervangen, een plank ophangen en een kast verplaatsen. Of tuinklussen, zoals het gras maaien, onkruid wieden en een heg snoeien. Ook boodschappen doen en afval wegbrengen is vaak mogelijk.

Voor mensen met een ziekte of beperking zijn er klussendiensten met vrijwilligers waardoor de kosten laag zijn. De vrijwilligerscentrale in uw gemeente kan u hierover meer vertellen. U kunt voor informatie, advies en ondersteuning ook contact opnemen met het sociale wijkteam of Wmo-loket van de gemeente.

Zie ook

Zie Rijksoverheid.nl voor meer informatie over de regeling dienstverlening aan huis.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.