Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Digitaal zorg aanvragen

Steeds vaker kunt u in zorg en welzijn digitaal zaken doen met de overheid. Verschillende instanties bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om digitaal zorg aan te vragen. U kunt bijvoorbeeld:

  • Via internet een aanvraag indienen bij het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) voor zorg uit Wet langdurige zorg.
  • Via internet onderwijs- en werkvoorzieningen aanvragen bij UWV.
  • online een aanmelding doen bij uw gemeente voor Wmo-ondersteuning.

Digid

Als u online zaken doet met de overheid, zoals zorg aanvragen, heeft u een Digid nodig.

Met DigiD kunt u zich identificeren bij websites van de overheid. Als u uw DigiD gebruikt, weet de overheidsorganisatie direct wie u bent en welke informatie al over u bekend is, zodat u minder gegevens hoeft in te voeren. De overheidsorganisatie kan bijvoorbeeld direct uw adresgegevens ophalen uit de BRP (Basisregistratie personen). Via DigiD krijgen organisaties overigens géén toegang tot uw medische gegevens.

Meer informatie over het DigiD vindt u op www.digid.nl.

Cursus

Heeft u weinig of geen ervaring met internet en/of digitale diensten van de overheid? Er zijn verschillende cursussen om hier goed mee te leren werken. Bijvoorbeeld de cursus ‘Werken met de e-overheid’, een onderdeel van het Digisterker-programma.

Zie ook

Op Seniorweb.nl vindt u veel informatie en tips, bijvoorbeeld over veilig internetten (niet alleen handig voor senioren).

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.