Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

E-health bij dementie (mantelzorgers)

Voor mensen met dementie bestaan steeds meer hulpmiddelen en programma's om patiënt en mantelzorgers te ondersteunen. Bijvoorbeeld voor zorg op afstand, met behulp van beeldbellen. Of een 'slimme' medicijndoos, die een signaal afgeeft wanneer het tijd is voor medicijnen.

Online hulp

Voor mantelzorgers van mensen met dementie zijn verschillende online programma's en apps beschikbaar. Deze kunnen u helpen om de patiënt te ondersteunen en uw grenzen te bewaken.

Kijk bijvoorbeeld op:

  • Dementieonline.nl
    Met een zelftest op de website kunt u bepalen of u baat kunt hebben bij de online cursus. In de cursus leert u hoe u kunt omgaan met probleemgedrag, hoe belangrijk het is tijd voor uzelf te nemen en uw eigen grenzen aan te geven, en hoe hulp gevraagd kan worden. Cursisten worden persoonlijk begeleid door een professionele hulpverlener van Stichting Geriant.
  • Alzheimerassistent.nl
    Deze website biedt informatie in tekst, foto en video over meer dan zestig onderwerpen. De adviezen in de Alzheimer Assistent zijn samengesteld door experts en mantelzorgers. Gebruikers kunnen direct ervaringen en tips uitwisselen. Ook kunnen zij onderwerpen aandragen waardoor het aanbod van informatie groeit. Zo wordt de Alzheimer Assistent een breed gedragen hulpmiddel voor iedereen die samenleeft met iemand met dementie.
    De website is ook beschikbaar als app voor uw mobiele telefoon.

Domotica

Domotica zijn speciale technische hulpmiddelen in en rond huis. Meer informatie vindt u op onze pagina over domotica bij geheugenproblemen.

Zie ook

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.