Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

E-health bij dementie (mantelzorgers)

Er zijn steeds meer hulpmiddelen en hulpprogramma’s voor mensen met dementie. Maar ook voor mantelzorgers: iemand die iemand anders gedurende lange tijd onbetaald verzorgt. Bijvoorbeeld:

  • middelen voor zorg op afstand, zoals beeldbellen
  • of een 'slimme' medicijndoos: een medicijndoos die een signaal afgeeft als het tijd is om medicijnen te nemen

Online hulp

Er zijn verschillende online programma's en apps voor mantelzorgers van mensen met dementie. Deze programma’s en apps ondersteunen de patiënt. En ze voorkomen dat de mantelzorger overbelast wordt.

Kijk bijvoorbeeld eens op:

  • Dementieonline.nl
    Bepaal met een zelftest of de onlinecursus iets is voor u. In de cursus leert u hoe u kunt omgaan met probleemgedrag. Hoe belangrijk het is om tijd voor uzelf te nemen en uw eigen grenzen aan te geven. U leert ook hoe u hulp kunt vragen. U krijgt persoonlijke begeleiding door een professionele hulpverlener van Stichting Geriant.
  • Alzheimerassistent.nl
    Hier vindt u informatie over meer dan 60 onderwerpen. De adviezen in de Alzheimer Assistent komen van experts en mantelzorgers. Gebruikers kunnen ervaringen en tips delen. De website is ook beschikbaar als app.

Meer weten?

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.