Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

E-health bij stress

E-mental health bestaat uit online programma's voor psychische (geestelijke) gezondheid. Bijvoorbeeld een behandeling van psychische problemen. Of een behandeling om psychische problemen te voorkomen. Er zijn speciale e-health programma's om stress te verminderen en geestelijk fitter te worden. 

Voordelen

Voordelen van e-mental health programma's:

  • hulpprogramma’s via internet zijn makkelijk toegankelijk en anoniem
  • internet is dag en nacht beschikbaar
  • u hoeft niet naar een GGZ-instelling of hulpverlener te gaan

Aanbod

Het Trimbos Instituut ontwikkelde programma's om stress te verminderen en geestelijk fitter te worden:

Verschillende GGZ-instellingen hebben ook e-mental health programma's. U kunt hierover meer informatie krijgen bij de instellingen zelf. 

Kwaliteit

Het Trimbos-instituut heeft - samen met andere partijen - een kwaliteitskeurmerk voor e-health ontwikkeld: 'het Onlinehulpstempel'. Dankzij dit stempel ziet u meteen of een programma voor e-mental health goed is. Lees meer over de Onlinehulpstempel.

Mail advies

U kunt het overzicht met oplossingen mailen naar uzelf of iemand anders. In de mail staat een hyperlink naar uw lijst met oplossingen. Vul hieronder het mailadres van de ontvanger in en klik op Verstuur.