Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Emoties verwerken

Iedereen krijgt te maken met ingrijpende gebeurtenissen in het leven. Naast praktische gevolgen, brengt het vaak ook (heftige) emoties met zich mee. Het is niet altijd makkelijk om die emoties zelf te verwerken. Voor veel mensen helpt het om erover te praten.

Vrijwilligershulp

Als u uw verhaal niet (voldoende) kwijt kunt bij familie en andere mensen in uw omgeving, kunt u denken aan steun van een vrijwilliger. Een vrijwilliger kan u bijstaan als u het verlies van een dierbare moet verwerken. Maar ook bij andere ingrijpende gebeurtenissen is hulp van vrijwilligers mogelijk.

Voor meer informatie kunt u onder andere terecht bij:

Zelfhulpgroep

Een andere vorm van hulp zijn de zelfhulpgroepen. Kleine groepjes mensen bespreken hun ervaringen met bijvoorbeeld een ingrijpende gebeurtenis, een ziekte of een verslaving. Bij zelfhulpgroepen zijn geen professionele hulpverleners betrokken; deelnemers luisteren naar elkaar en geven elkaar advies op basis van ervaringsdeskundigheid.

Professionele hulp

Vaak is de hulp en steun van vrijwilligers of lotgenoten voldoende om het verwerkingsproces op gang te brengen. Maar als u meer hulp nodig heeft, kunt u bij uw huisarts vragen of professionele hulp mogelijk is.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.