Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Gezelschap of toezicht door vrijwilligers

Een vrijwilliger kan bijspringen als de zorg voor een familielid, kind of huisgenoot met een ziekte of beperking te zwaar wordt. De vrijwilliger kan bijvoorbeeld komen voor gezelschap en om toezicht te houden als een persoon niet alleen thuis kan zijn.

Vrijwilligerszorg

De vrijwilliger kan bijvoorbeeld toezicht houden (oppassen), helpen in de huishouding, helpen met de verzorging, of gewoon gezelschap bieden.

Vrijwilliger vinden

U kunt terecht bij een vrijwilligersorganisatie of bij de thuiszorg. De organisatie zal proberen een vaste vrijwilliger te vinden, zodat u elkaar goed kunt leren kennen. Hoe vaak de vrijwilliger bij u thuis komt, hangt af van hoeveel tijd de vrijwilliger heeft en wat u zelf wilt.

Ook uw gemeente kan u helpen om een vrijwilligersorganisatie te vinden. U kunt hiervoor terecht bij het Wmo-loket van uw gemeente. 

In vrijwilliger vinden voor hulp staan verwijzingen naar vrijwilligersorganisaties en websites waar u vrijwilligers kunt vinden. 

Zie ook

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.