Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Grote woonvorm

Heeft u een lichamelijke of meervoudige beperking? En zoekt u een manier om zelfstandig te wonen, maar wel met hulp in de buurt? In een grote woonvorm wonen mensen vanaf 18 jaar met lichamelijke of meervoudige beperkingen bij elkaar. U woont zo zelfstandig mogelijk. Meestal heeft u alles bij de hand: hulp bij dagelijkse bezigheden, maaltijden, geneeskundige hulp en activiteiten voor overdag. U deelt zelf uw dag in en doet daarbij zoveel mogelijk zelf.

Aanbieders

  • Siza Het Dorp in Arnhem, voor mensen met een ernstige lichamelijke of meervoudige handicap;
  • Nieuw Amstelrade (in en rond Amsterdam), voor mensen met een lichamelijke of meervoudige handicap en mensen met niet-aangeboren hersenletsel;
  • Nieuw Unicum in Zandvoort, voor mensen met een ernstige lichamelijke handicap;
  • Het Raamwerk in Noordwijkerhout, voor mensen met een lichamelijke of meervoudige handicap;
  • Stichting Ipse, voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking in Zuid-Holland;
  • Middin, voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking, of niet-aangeboren hersenletsel. Zij bieden adressen aan in de regio’s Haaglanden, Rijnmond, Delft, Westland, Lansingerland, Nieuwe Waterweg-Noord en de Zuid-Hollandse eilanden;
  • Interakt Contour, voor mensen met een hersenletsel. Zij hebben locaties in midden- en noord-Nederland.

Hoe regelt u een grote woonvorm?

De zorg in een grote woonvorm valt onder de Wet langdurige zorg (Wlz). Voor wonen met 24-uurszorg heeft u een indicatie voor Wlz-zorg nodig. 

Kosten

U betaalt een eigen bijdrage. U kunt een proefberekening maken bij het CAK. Hiermee u ziet hoe hoog uw eigen bijdrage ongeveer zal zijn.

Zie ook

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.