Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Grote woonvorm

Een grote woonvorm is een woonvoorziening voor mensen vanaf 18 jaar met een lichamelijke of een meervoudige handicap. Zij wonen zo zelfstandig mogelijk en kunnen hulp krijgen bij dagelijkse bezigheden als eten koken en dagbesteding.

Aanbieders

  • Siza Het Dorp in Arnhem, voor mensen met een ernstige lichamelijke of meervoudige handicap. Zij hebben hun eigen woning en krijgen hulp bij allerlei dagelijkse dingen als aankleden, douchen en koken.
  • Nieuw Amstelrade (in en rond Amsterdam), voor mensen met een lichamelijke of meervoudige handicap en mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Hier zijn allerlei vormen van wonen mogelijk.
  • Nieuw Unicum in Zandvoort, voor mensen met een ernstige lichamelijke handicap. U woont op het terrein in een zelfstandig appartement.
  • Het Raamwerk in Noordwijkerhout, voor mensen met een lichamelijke of meervoudige handicap.

Onder welke regeling vallen grote woonvormen?

De zorg in grote woonvormen valt onder de Wet langdurige zorg. Voor wonen met 24-uurszorg heeft u een indicatie voor Wlz-zorg nodig. 

Kosten

U betaalt een eigen bijdrage. Op de website van het CAK kunt u een proefberekening maken, waarmee u ziet hoe hoog uw eigen bijdrage ongeveer zal zijn.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.