Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Herstellingsoorden / zorghotels

U moet bijvoorbeeld herstellen na een behandeling in het ziekenhuis. Of u staat op de wachtlijst van een verpleeghuis. U kunt dan terecht in een herstellingsoord. In een herstellingsoord krijgt u tijdelijk zorg en verblijf om uit te rusten. De zorg is 24 uur per dag voor u beschikbaar. Andere namen voor herstellingsoord zijn zorghotel, herstelhotel en sanatorium. U leest hieronder meer over voor wie een herstellingsoord is en over vergoedingen.

Voor wie?

U kunt in een herstellingsoord terecht, als u:

  • wilt herstellen na een operatie;
  • wilt herstellen van een (psychische) ziekte;
  • uw mantelzorger tijdelijk wilt ontlasten;
  • vakantie met zorg wilt;
  • als overbrugging naar een verzorgings- of verpleeghuis. Bijvoorbeeld als er een wachtlijst is.

Vergoeding

Uw arts meldt u aan bij een herstellingsoord. Uw zorgverzekeraar vergoedt mogelijk de kosten en noemt dit eerstelijns verblijf.

Let op: de kosten van een opname in een particuliere instelling krijgt u niet altijd vergoed. De opnamekosten van een toegelaten instelling (WTZi) wel. Vraag bij uw zorgverzekeraar na of u een opname in de instelling van uw keuze vergoed krijgt. 

Zie ook

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.