Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Huiselijk geweld stoppen

Huiselijk geweld is geweld in het eigen gezin of in de huiselijke kring. Het geweld kan lichamelijk, psychisch of seksueel zijn. Pleger en slachtoffer zijn vaak partners, ex-partners, gezinsleden, familieleden of huisvrienden. Meestal is het slachtoffer afhankelijk van de pleger, bijvoorbeeld financieel of psychisch.

Huiselijk geweld

Wordt u en/of uw kind geslagen? Neem dan contact op met Veilig Thuis. Bellen kan anoniem.

Kindermishandeling

Denkt u dat een kind mishandeld wordt?

Ben je een kind en word je mishandeld?

Wie vertrouw je het meest? Probeer er met hem of haar over te praten. Als je dat moeilijk vindt, kun je ook eerst bellen met de Kindertelefoon: 0800-0432. Ook op de website kindermishandeling.nl lees je hoe je hulp kunt krijgen.

Verband huiselijk geweld en dierenmishandeling

Er is een sterk verband tussen dierenmishandeling en huiselijk geweld. Bij huiselijk geweld zijn huisdieren vaak ook slachtoffer. Dierenmishandeling is zelfs een voorspeller van geweld tegen een partner of kind. 

Slachtoffers met huisdieren zoeken vaak veel later hulp dan slachtoffers zonder huisdieren. De reden is dat het slachtoffer het huisdier vaak niet mee kan nemen, maar ook niet achter wil laten in de gewelddadige omgeving. Blijf van mijn dier zorgt voor opvang van deze huisdieren.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.