Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Hulp bij boodschappen doen

Buren, familieleden en vrienden kunnen vaak helpen met boodschappen doen. Vindt u het lastig om hulp te vragen? Bedenk dan dat veel mensen graag willen helpen, maar niet weten dat u hulp nodig heeft.

  • Weet u niet goed wie u kan helpen? Of vindt u het lastig om hulp te vragen? Dan kunt u terecht bij uw gemeente voor advies. 

Vrijwilligershulp

  • Ook vrijwilligers kunnen helpen. Bijvoorbeeld met het doen van boodschappen. Op vrijwilliger vinden voor hulp leest u meer over vrijwilligersorganisaties. 
  • Buurthulp is een speciale vorm van hulp: hulp door en voor bewoners in de buurt, de wijk of het dorp. Bij buurthulp helpt u vaak elkaar. Uw buurvrouw brengt bijvoorbeeld boodschappen voor u mee. En u helpt de kinderen van de buurvrouw met hun huiswerk. 

Boodschappen laten bezorgen

U kunt uw boodschappen ook thuis laten bezorgen. Veel supermarkten hebben een bezorgdienst. U betaalt de kosten van de boodschappen en een bedrag voor het brengen van de boodschappen. Sommige thuiszorgorganisaties hebben ook een boodschappenservice.

Mail advies

U kunt het overzicht met oplossingen mailen naar uzelf of iemand anders. In de mail staat een hyperlink naar uw lijst met oplossingen. Vul hieronder het mailadres van de ontvanger in en klik op Verstuur.