Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Hulp bij de schoolkeuze

Nederland kent 'gewone' scholen, speciale scholen voor basisonderwijs en het speciaal onderwijs. Welke school het beste past is afhankelijk van de precieze situatie van uw kind.

  • Gewone scholen of regulier (basis)onderwijs. De overheid stimuleert dat kwetsbare kinderen zo veel mogelijk naar het reguliere onderwijs gaan. 
  • Speciaal basisonderwijs is bedoeld voor kinderen met leer- en opvoedingsproblemen en voor moeilijk lerende kinderen, die niet naar de gewone basisschool gaan.
  • Het speciaal onderwijs bestaat uit verschillende scholen, bijvoorbeeld voor zeer moeilijk lerende kinderen, chronisch zieke kinderen, kinderen met een lichamelijke handicap, enzovoort.

Passend onderwijs

In 2014 is het passend onderwijs ingevoerd in Nederland. Kinderen gaan zo veel mogelijk naar het reguliere onderwijs en krijgen daar eventueel extra ondersteuning. 

Hulp

Verschillende organisaties kunnen u helpen bij de keuze voor een school:

  • Via ouder- en belangenorganisaties kunt u andere ouders vragen hoe zij hun keuze hebben gemaakt.
  • De MEE-organisatie in uw buurt kan u helpen de voor- en nadelen die in uw situatie gelden voor u op een rij te zetten.

Meer informatie

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.