Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Hulp van een vrijwilliger

Vrijwilligers kunnen hulp en ondersteuning bieden. Zij doen bijvoorbeeld klusjes in huis of helpen met formulieren invullen. Of zij komen een praatje maken en gaan met u op stap. Ook bij ziekte of een beperking kan een vrijwilliger hulp geven. De vrijwilliger kan u daarmee helpen om zelfstandig te blijven wonen.

Hulp van een vrijwilliger is nooit verplicht. Heeft u hulp nodig in het dagelijks leven en vraagt u daarom Wmo-hulp bij uw gemeente aan? Dan kan de gemeente u wel wijzen op hulp van een vrijwilliger. En u helpen om vrijwillige hulp te vinden.

Vrijwilligersorganisaties

Veel vrijwilligers werken via een vrijwilligersorganisatie. De organisatie kijkt welke vrijwilliger goed bij u past. De organisatie controleert ook of de vrijwilliger betrouwbaar is en zorgt vaak voor bijscholing. U vindt adressen via:

  • Humanitas.nl.
  • Mezzo.nl, voor adressen van organisaties bij u in de buurt. Op de website van die lokale organisatie staat vaak een formulier om hulp aan te vragen.
  • Stichtinghip.nl, voor ondersteuning vanuit de kerk/parochie.
  • Zonnebloem.nl, voor mensen met een lichamelijke beperking.

Vrijwilliger vinden via internet

Niet alle vrijwilligers zijn aangesloten bij een organisatie. Er zijn steeds meer websites waar deze vrijwilligers in contact kunnen komen met mensen die hulp nodig hebben. Bekende sites zijn bijvoorbeeld:

Zie ook

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.