Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Hulp voor broers en zussen (brussen)

Brussen zijn broers en zussen van een kind met een beperking of een psychische aandoening zoals autisme of ADHD. Zij ondervinden in het dagelijks leven vaak veel gevolgen van de aandoening of beperking van hun broer of zus. 

Brussengroep

In de Brussengroep bespreken de deelnemers hoe het is om een broer of zus met een beperking of psychische aandoening te hebben. Zij delen hun ervaringen met andere kinderen en jongeren die een broer of zus met een beperking hebben. Iedereen kan zeggen wat hij of zij denkt en voelt.

Waar kan uw kind terecht?

Veel GGZ-instellingen organiseren brussengroepen voor broers en zussen van kinderen met een psychische aandoening zoals autisme en/of ADHD. 

MEE heeft verschillende cursussen en groepsbijeenkomsten voor broers en zussen van een kind met een lichamelijke of verstandelijke beperking. U vindt de MEE in uw regio op MEE.nl.

Zie ook

Bijzonderbroerofzus.nl, een website voor brussen. 

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.