Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Hulp voor verslaafde ouders

Kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen lopen een verhoogd risico zelf ook psychische of verslavingsproblemen te krijgen. Eén op de drie van deze kinderen ontwikkelt vroeg of laat zelf problemen.

Advies voor ouders

KopOpOuders.nl geeft informatie en tips over hoe u een zo goed mogelijke ouder kunt zijn. Ook kunt u om advies via de e-mail vragen en ervaringsverhalen lezen en uitwisselen. Onder begeleiding van een professional kunt u anoniem en gratis een online groepscursus volgen in een chatbox.

U vindt op KopOpOuders.nl ook links naar andere interessante websites voor ouders met stress, psychische problemen of een verslaving. 

Als er meer aan de hand is

In gezinnen waar een of beide ouders verslaafd zijn, kan er meer aan de hand zijn. Naast de verslaving kan er bijvoorbeeld sprake zijn van geldtekort of schulden, werkeloosheid, een onveilige omgeving voor de kinderen en/of partnergeweld. 

Vaak is dan intensieve begeleiding bij het gezin thuis noodzakelijk. Hiervoor bestaan verschillende vormen. Belangrijk is dat er zo mogelijk één plan is en dat één hulpverlener of organisatie het overzicht houdt over de hulpverlening. Dat kan bijvoorbeeld een gezinscoach zijn. 

Hulp voor uw eigen gezin

Zoekt u hulp voor uw gezin? Dan kunt u contact opnemen met uw huisarts of de gemeente. De gemeente is verantwoordelijk voor jeugdhulp, waaronder intensieve begeleiding in een gezin. 

Advies voor directbetrokken

Heeft u te maken met een gezin waarin verslavingsproblematiek en/of psychische problemen spelen, en willen de ouders geen hulp aannemen? Neem dan contact op met Veilig Thuis, telefoon 0800-2000.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.