Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Hulpmiddelen voor traplopen

Heeft u moeite met traplopen? Vaak helpt het dan om eenvoudige aanpassingen bij uw trap te doen. Zoekt u meer hulpmiddelen? Dan zijn er verschillende oplossingen mogelijk:

  • bijvoorbeeld tussentreden
  • of speciale trapleuningen

Vind hulpmiddelen om uw trap aan te passen

Traplift of rolstoellift

In de meeste huizen past een traplift of rolstoellift. Maar soms is wel een aanpassing in de meterkast nodig (extra groep). Of een kleine verbouwing. Overleg met de installateur welke mogelijkheden er zijn.

  • Een traplift is een soort stoel waarmee u de trap op en af kunt. De stoel zit vast aan speciale rails. De rails loopt via de trap omhoog (vaak op de plaats waar de trapleuning zat).
  • Zit u in een rolstoel? Dan is een rolstoellift geschikt om de trap op en af te gaan. U kunt dan in de rolstoel blijven zitten.

Andere mogelijkheden

Soms is verhuizen naar een aangepaste woning de beste oplossing. U kunt ook de indeling van uw woning aanpassen. Bijvoorbeeld slapen en douchen/wassen op de benedenverdieping.

Hulp gemeente

Woont u zelfstandig en kunt u niet meer op de bovenverdieping komen? Neem dan contact op met uw gemeente. Uw gemeente geeft advies. En uw gemeente kan eventueel voorzieningen regelen. Hiervoor geldt soms wel een eigen bijdrage.

Meer weten?

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.