Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Huurtoeslag

Woont u in een huurwoning? Dan krijgt u misschien een (extra) bijdrage in de huurkosten van uw woning. Dit heet huurtoeslag. U krijgt huurtoeslag van de Belastingdienst als u aan bepaalde voorwaarden voldoet:

  • het verschil tussen de huur en uw inkomen is te groot
  • uw woning is ‘zelfstandig’. Dit betekent dat u een eigen ingang en eigen voorzieningen heeft. Bijvoorbeeld een keuken, douche en toilet

Huurtoeslag bij niet-zelfstandige woonruimte

Soms is huurtoeslag ook mogelijk bij een niet-zelfstandige woonruimte. Bijvoorbeeld bij:

  • gebouwen voor begeleid wonen
  • groepswoningen voor ouderen

De Belastingdienst moet de woonruimte wel 'aanwijzen' voor huurtoeslag. Uw verhuurder weet of uw woning is aangewezen. U kunt dit ook navragen bij uw zorginstelling.

Proefberekening

De hoogte van de huurtoeslag is afhankelijk van uw inkomen, uw huur en uw leeftijd. Maak een voorlopige proefberekening om te kijken of u in aanmerking komt.

Meer weten?

Mail advies

U kunt het overzicht met oplossingen mailen naar uzelf of iemand anders. In de mail staat een hyperlink naar uw lijst met oplossingen. Vul hieronder het mailadres van de ontvanger in en klik op Verstuur.