Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Indicatie voor wijkverpleging

U heeft door een ziekte, aandoening of beperking persoonlijke verzorging of verpleging nodig. Dan kunt u contact opnemen met een wijkverpleegkundige. De wijkverpleegkundige stelt de indicatie vast en regelt dat u zorg krijgt. Wijkverpleegkundigen zijn vaak in dienst bij een thuiszorgorganisatie.

Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. 

Zorgaanbieder kiezen

Wilt u hulp bij het kiezen van een thuiszorgorganisatie of zorgaanbieder? Dan kunt u terecht bij:

  • de huisarts;
  • het gemeenteloket of het sociale wijkteam van de gemeente;
  • de transferverpleegkundige (in het ziekenhuis of een zorginstelling).

Wijkverpleging regelen

Heeft u een indicatie voor wijkverpleging van de wijkverpleegkundige? Dan kunt u kiezen hoe u de zorg wilt ontvangen: in natura of via een persoonsgebonden budget (pgb). Met een pgb voor wijkverpleging regelt u persoonlijke verzorging en verpleging bij u thuis.

Uitzondering: intensieve zorg en verpleging thuis

Heeft u of uw kind blijvend toezicht nodig of 24 uur per dag zorg in de nabijheid? Dan kunt u een indicatie voor zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) aanvragen. Persoonlijke zorg en verpleging kunnen een onderdeel uitmaken van uw zorgpakket. In bepaalde situaties kunt u ook Wlz-zorg thuis krijgen.

Zie ook

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.