Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Integrale vroeghulp

Het netwerk Integrale Vroeghulp is er voor kinderen (meestal van 0-7 jaar) met problemen in hun ontwikkeling of gedrag. In het netwerk zitten verschillende deskundigen. Deze deskundigen kijken allemaal vanuit hun eigen vakgebied naar uw kind. Het voordeel van dit netwerk is dat u niet meer langs verschillende instanties hoeft.

Wanneer kunt u bij het netwerk terecht?

Bent u bezorgd over de ontwikkeling of het gedrag van uw kind, maar weet u niet wie u kan helpen? Zegt uw gevoel dat er iets aan de hand is met uw kind, maar weet u niet precies wat? Dan kunt u rechtstreeks advies vragen aan een team van deskundigen van Integrale Vroeghulp. U kunt doorverwezen worden door de huisarts, maar u kunt ook zelf bellen voor hulp.

Waar vindt u integrale vroeghulp?

MEE organiseert het netwerk Integrale Vroeghulp. Meer informatie vindt u op www.integralevroeghulp.nl.

Hoe werkt integrale vroeghulp?

De 'casemanager' heeft een centrale rol. Hij of zij komt bij u thuis en verzamelt zoveel mogelijk informatie over uw kind en uw gezinssituatie. Dit wordt vervolgens besproken in een team van deskundigen, bijvoorbeeld een arts, een gedragswetenschapper, een maatschappelijk werker en uw casemanager. Meestal kunt u zelf ook gewoon bij dit gesprek aanwezig zijn. Er is veel tijd en aandacht voor u, voor uw kind en uw situatie. Hierdoor ontstaat er een volledig beeld van wat uw kind nodig heeft.

Kosten van integrale vroeghulp

U hoeft niet te betalen voor integrale vroeghulp.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.