Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Jeugdhulp bij autisme

Heeft uw kind autisme? En zoekt u voor uw kind begeleiding of ondersteuning? Dan kunt u terecht bij jeugdhulp. Voor u en uw kind bestaan verschillende soorten professionele hulp. Denk bijvoorbeeld aan voorlichting over autisme, therapieën, behandelingen en ondersteuning van het gezin. Ook vindt u hulp als uw kind uit huis wil gaan. Bekijk de opsomming hieronder.

Psycho-educatie (voorlichting)

Met psycho-educatie leren u en uw kind meer over autisme en de gevolgen ervan in het dagelijks leven. 

Therapieën en trainingen bij autisme

De volgende therapieën en trainingen werken bij kinderen met autisme: 

Ondersteuning van het gezin

Wilt u hulp thuis voor niet alleen uw kind met autisme maar ook voor het hele gezin? Bekijk hiervoor de volgende mogelijkheden:

Uit huis gaan

Wil uw kind uit huis, maar heeft hij nog (intensieve) begeleiding nodig? Hieronder staan vormen van wonen met begeleiding die mogelijk voor uw kind geschikt zijn. 

Hoe krijgt u toegang tot jeugdhulp?

Uw gemeente is verantwoordelijk voor het organiseren van jeugdhulp. Toegang tot jeugdhulp is in elke gemeente anders geregeld. Meldt u hiervoor aan bij het jeugdteam of sociale wijkteam van uw gemeente. Informeer bij uw gemeente hoe zij jeugdhulp regelen.

Voor psychische behandeling en/of medicatie kunt u terecht bij uw huisarts of de jeugdpsychiater. Zij verwijzen u ook door naar de juiste instanties.

Zie ook

  • autisme.nl, website van de Nederlandse Vereniging voor Autisme;
  • autismewegwijzer.nl, website voor en door mensen met autisme met informatie over alle levensterreinen.

 

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.