Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Jeugdhulp bij gedragstoornissen

Jeugdhulp voor kinderen met agressieve gedragstoornissen bestaat bijvoorbeeld uit voorlichting, oudertraining, therapie voor uw kind en ondersteuning in het gezin. 

Medicatie bij gedragstoornissen

De psychiater kan een behandeling met medicijnen voorstellen als er sprake is van ernstige en openlijke vormen van agressie. Dat gebeurt alleen als oudertraining en cognitieve gedragstherapie niet genoeg hebben geholpen.

Bij een combinatie van gedragstoornis en ADHD of depressiviteit worden vaak direct medicatie voorgesteld.  

Ondersteuning van het gezin

Uit huis gaan

Wil uw kind uit huis, maar heeft hij nog (intensieve) begeleiding nodig? Hieronder staan vormen van wonen met begeleiding die geschikt kunnen zijn voor jongeren met gedragsproblemen.

Toegang tot jeugdhulp

U kunt zich melden bij het jeugdteam of sociale wijkteam van uw gemeente. De gemeente bespreekt uw hulpvragen met u en eventueel uw kind, en bekijkt welke ondersteuning mogelijk is. Voor psychische behandeling en/of medicatie kunt u terecht bij de huisarts of de jeugdpsychiater.

Zie voor meer informatie: Toegang tot jeugdhulp.  

Zie ook

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.