Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Jeugdsportfonds

Het Jeugdsportfonds betaalt het lidmaatschap van de sportvereniging en sportspullen voor kinderen uit gezinnen met weinig geld. Dit is mogelijk voor de volgende sporten:

  • Balsporten (voetbal, honkbal, hockey, korfbal, basketbal, rugby, handbal, volleybal).
  • Verdedigingsport (judo, karate, div. verdedigingssporten, boksen).
  • Watersport (zwemmen, waterpolo, zeilen, surfen).
  • Racketsport (tennis, badminton, squash).
  • Overige (turnen/gymnastiek, atletiek, schaatsen).

Kunt u deze bijdrage krijgen?

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moet er in uw gemeente een Jeugdsportfonds actief zijn. Op de website van het Jeugdsportfonds kunt u zien of in uw gemeente een Jeugdsportfonds actief is. U moet aan een aantal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen. Deze voorwaarden kunnen per gemeente op kleine onderdelen verschillen. Op de website van het Jeugdsportfonds vindt u deze voorwaarden nadat u uw gemeente heeft gekozen. 

Hoe vraagt u een bijdrage aan?

U kunt zelf geen aanvraag doen bij het Jeugdsportfonds. Dat doet iemand die professioneel betrokken is bij de verzorging en opvoeding van uw kind. Bijvoorbeeld een leerkracht, jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener of uw huisarts. Hij vult de aanvraag in op de website van het Jeugdsportfonds. Als ouder moet u wel een aantal gegevens doorgeven.

Hoe werkt het?

Heeft het Jeugdsportfonds de aanvraag goedgekeurd? Dan betaalt het fonds de rekeningen van de sportclub en de sportwinkel, en kan uw kind gaan sporten. De maximale bijdrage aan de rekeningen is € 225,- per kind per cursusjaar.

Zijn er ook andere regelingen mogelijk?

  • Veel gemeenten geven gezinnen met weinig geld een kortingspas. Daarmee kunnen kinderen bijvoorbeeld sporten en naar zwemles.
  • Zorgverzekeraars vergoeden soms ook sportkosten. Informeer bij uw zorgverzekeraar.

Zie ook

Voor meer informatie: Jeugdsportfonds.nl.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.