Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Jonggehandicaptenkorting

De korting voor jonggehandicapten is een belastingvoordeel voor mensen die vanaf jongere leeftijd een beperking of ziekte hebben waardoor zij niet (volledig) kunnen werken. Dankzij de korting betaalt u minder belasting over uw inkomen.

Voor wie?

U kunt de jonggehandicaptenkorting krijgen in de volgende gevallen:

  • U heeft recht op een Wajong-uitkering (Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten) of op hulp vanuit de Wajong om werk te vinden.
    Het maakt niet uit als u de uitkering of hulp niet ontvangt, omdat u een ander inkomen heeft.
  • U krijgt geen ouderenkorting (omdat u de AOW-leeftijd (heeft) bereikt).

Jonggehandicaptenkorting aanvragen

Veel jonggehandicapten krijgen de korting al omdat UWV het bedrag verrekent met de Wajong-uitkering. En vaak verrekent uw werkgever de korting al met uw loon. U kunt dit nakijken op de formulieren van UWV of navragen bij uw werkgever.

Is de korting nog niet verrekend met uw salaris of uitkering? Dan kunt u de korting zelf aanvragen bij de Belastingdienst. Dit kan via de belastingaangifte na afloop van het jaar, of door een voorlopige aanslag aan te vragen.

Zie ook

De Belastingdienst geeft meer informatie over (de hoogte van) de jonggehandicaptenkorting.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.