Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Kinderopvangtoeslag

Kinderopvangtoeslag is geld van de overheid voor ouders met kinderen in de kinderopvang.

Wie kan deze toeslag krijgen?

De kinderopvangtoeslag is beschikbaar voor werkende ouders, alleenstaande ouders, co-ouders, pleegouders en adoptieouders. De precieze voorwaarden vindt u op Rijksoverheid.nl.

Hoe hoog is de kinderopvangtoeslag?

De hoogte hangt af van het inkomen en van het aantal kinderen dat naar de opvang gaat. U kunt een proefberekening maken op de website van de Belastingdienst.

Hoe vraagt u kinderopvangtoeslag aan?

Kinderopvangtoeslag vraagt u aan op Toeslagen.nl. Wacht niet te lang: u moet de toeslag aanvragen binnen 3 maanden na de maand waarin uw kind voor het eerst naar de opvang gaat.

Wilt u hulp bij het invullen van het aanvraagformulier? Op de website van de Belastingdienst staan adressen van toeslagenservicepunten bij u in de buurt.

Sociaal-medische indicatie

Heeft u geen recht op kinderopvangtoeslag? Vanwege sociale of medische redenen kunt u wel een tegemoetkoming van de gemeente krijgen voor kinderopvang. Dit heet een sociaal-medische indicatie.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.