Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Kinderveiligheid in en om het huis

Hoe u veiligheid biedt aan kinderen hangt sterk af van de leeftijd en ontwikkelfase van uw kind.

De allerkleinsten zijn kwetsbaar en hebben bescherming nodig. Al snel hebben ze daarnaast een veilige omgeving nodig om zich te ontwikkelen. Ga zelf eens op grond liggen of zitten. Zo ziet u het best wat gevaarlijk kan zijn voor een rondkruipend of lopend kind. Bijvoorbeeld hoe makkelijk uw kind bij een stopcontact kan komen, dat er van alles op de vloer ligt of dat een afhangend tafelkleed heel geschikt lijkt voor hem of haar om zich aan op te trekken.

Leer uw kind vaardigheden zoals traplopen. Wordt u kind wat ouder? Laat uw kind bepaalde gevaren inzien zoals hete thee of dichtbij het trapgat spelen. Maar houd uw kind altijd goed in de gaten; kinderen ontwikkelen zich zeer snel. Wat ze de ene dag nog niet kunnen, kunnen ze de volgende dag opeens wel. En kinderen zelf zien geen gevaar.

Veiligheid.nl

Kijk voor tips en adviezen over kinderveiligheid in huis op de website van VeiligheidNL. U vindt daar ook hoe u de app voor een kindveilig huis kunt downloaden. Voor verdere vragen kunt u terecht bij het consultatiebureau of bij het Centrum voor Jeugd en Gezin in uw gemeente.

Opvoeden.nl

De website Opvoeden.nl geeft uitgebreide informatie over opvoeding, waaronder veiligheid voor uw kind. Zie:

 

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.