Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Leren werken met computer en internet

Computers zijn inmiddels bijna onmisbaar in het dagelijks leven. Ook internet en mobiele telefoons zijn steeds belangrijker. U kunt op internet veel informatie vinden, allerlei zaken regelen (ook met de overheid) en internet kan een goede bron zijn van sociale contacten.

Wie kan u leren om met een computer te werken?

Als u geen of weinig ervaring heeft met het gebruik van computers en internet, kunt u een cursus volgen. U kunt ook kijken of een vrijwilliger in uw omgeving u kan helpen om met de computer om te gaan. Dat is bijvoorbeeld handig als u hele specifieke dingen wilt doen met de computer en internet, of als het lastig voor u is om naar een cursus te gaan, bijvoorbeeld door een lichamelijke beperking.

Waar kunt u terecht?

U kunt in contact komen met een vrijwilliger via een vrijwilligersorganisatie, via de gemeente of via speciale websites waar vrijwilligers hun diensten aanbieden. Bijvoorbeeld:

  • Het Rode Kruis organiseert computer-, internet- en mobiele telefoonlessen.
  • In de 'huiskamers' van het Leger des heils zijn soms ook computerlessen.
  • Soms biedt de bibliotheek ook computerlessen aan. Neem hiervoor contact op met de bibliotheek in uw gemeente.

Ook wijkcentra organiseren vaak computer- en internetlessen. Hiervoor betaalt u meestal een kleine bijdrage.

Zie ook

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.