Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Lokaal en regionaal vervoer

De gemeente is verantwoordelijk voor het lokaal en regionaal vervoer voor jeugd en volwassenen met een ziekte of beperking, en voor ouderen. Het gaat om 'sociaal vervoer': vervoer om bijvoorbeeld te gaan winkelen, uit te gaan, familie en vrienden te bezoeken, naar een ontmoetingscentrum in de buurt te gaan, enzovoort. 

Algemene voorzieningen

De gemeente kan hierbij op verschillende manieren ondersteuning bieden. Bijvoorbeeld met 'collectief vervoer', ook vaak regiotaxi genoemd. Dit zijn busjes of taxi's die mensen thuis ophalen en naar de bestemming brengen. Vaak reizen meerdere mensen tegelijk mee. 

Maatwerkvoorzieningen

Zo nodig kan de gemeente ook een maatwerkvoorziening toekennen. Dat is bijvoorbeeld:

De gemeente verstrekt ook parkeerkaarten en parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. Auto-aanpassingen zijn in principe ook mogelijk, maar worden zelden vergoed. 

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.