Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Lokale gehandicaptenplatforms

Lokale gehandicaptenplatforms zijn onder verschillende namen bekend, zoals gehandicapten- en patiëntenplatform, cliëntenorganisatie of lokale gehandicaptenorganisatie. Ze komen op voor de belangen van mensen met een beperking in hun gemeente.

Wat doen deze platforms?

Lokale gehandicaptenplatforms komen op voor de belangen van mensen met een beperking, onder meer via overleg met de gemeente over de Wmo.

De lokale platforms houden zich vooral bezig met:

  • Toegankelijkheid
  • Vervoer
  • Inkomen en werk
  • Gelijke behandeling

De platforms hebben regelmatig overleg met de gemeente en adviseren gevraagd en ongevraagd over allerlei zaken die mensen met een beperking raken in de gemeente.

Kan het platform u helpen?

U kunt er geen oplossing krijgen voor persoonlijke problemen, maar vaak kan het platform u wel doorverwijzen naar de juiste organisatie.

Gehandicaptenplatform in uw gemeente

U kunt bij het Wmo-loket van uw gemeente navragen hoe u het gehandicaptenplatform van uw gemeente kunt bereiken.

Veel lokale gehandicaptenplatforms zijn lid van belangenorganisatie Ieder(in). Op de website van de Iederin.nl staat een overzicht van alle aangesloten organisaties, waaronder de lokale gehandicaptenorganisaties.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.