Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Loondoorbetaling bij ziekte

Als een werknemer ziek is, betaalt de werkgever (een deel van) het salaris door. Dit is wettelijk verplicht, zowel bij tijdelijke als vaste dienstverbanden.

Hoe lang wordt het loon doorbetaald?

Uw werkgever moet twee jaar lang uw salaris doorbetalen. Bent u twee keer ziek en tussendoor minder dan vier weken aan het werk? Dan tellen de ziekteperiodes bij elkaar op.

De plicht om uw loon door te betalen stopt als:

  • U beter bent. Heeft u hierover een meningsverschil met uw werkgever? Dan kunt u een deskundigenoordeel vragen bij UWV en eventueel een loonvordering instellen.
  • Wanneer u langer dan 104 weken ziek bent.

Soms betaalt een werkgever ook na twee jaar het loon door. Bijvoorbeeld als u deels werkt en waarschijnlijk weer helemaal herstelt. U hoeft dan geen WIA-uitkering aan te vragen. En soms móét een werkgever het loon langer doorbetalen. Namelijk als UWV vindt dat uw werkgever niet genoeg heeft gedaan voor uw re-integratie.

Krijgt u het volledige salaris?

De meeste zieke werknemers krijgen het eerste jaar 100% van hun salaris doorbetaald, en het tweede jaar 70%. Over de twee jaar samen mag uw werkgever maximaal 170% van uw laatstverdiende loon doorbetalen.

De CAO geeft hier meer informatie over. Heeft u geen CAO? Vraag dan aan uw werkgever wat de regels zijn.

Hoe zit het als u geen werkgever heeft?

Heeft u geen werkgever (meer)? Bijvoorbeeld omdat u werkloos bent, als uitzendkracht heeft gewerkt of omdat uw contract afliep terwijl u ziek bent. Dan kunt u bij ziekte een uitkering krijgen op grond van de Ziektewet.

Zie ook

Voor meer informatie over loondoorbetaling: Rijksoverheid.nl.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.