Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Loonsuppletie

Loonsuppletie is een aanvulling op het loon voor mensen met een gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsuitkering die weer aan het werk gaan.

Voor wie?

U moet een baan in loondienst vinden voor ten minste 6 maanden. U verdient daarmee minder dan wat u volgens UWV zou kunnen verdienen. Bovendien moet een van de volgende situaties voor u gelden:

  • U krijgt een WAO- of WAZ-uitkering.
  • U krijgt een Wajong-uitkering die u vóór 1 januari 2010 heeft aangevraagd.
  • U bent 17 jaar en u heeft een ziekte of handicap. U ontvangt na een herbeoordeling nog een gedeeltelijke WAO-, WAZ- of Wajong-uitkering.

Met een WIA-uitkering kunt u géén loonsuppletie krijgen.

Loonsuppletie aanvragen

U kunt loonsuppletie aanvragen bij UWV. Doe dat binnen twee maanden nadat u bent gaan werken. Let op: u heeft een DigiD nodig voor het digitale aanmeldformulier bij UWV.

Gaat u werken als zelfstandige? Dan kunt u inkomenssuppletie aanvragen binnen zes maanden na afloop van het boekjaar waarin u bent gaan werken.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.