Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Maaltijden laten bezorgen

Een maaltijdservice bezorgt maaltijden bij u thuis. Verse maaltijden en/of ingevroren maaltijden. U kiest eerst uit een lijst wat u wilt eten. Daarna worden de maaltijden bij u thuis afgeleverd: overdag of ’s avonds.

Aanbieders

De maaltijdservice voor ouderen is vaak onderdeel van een zorginstelling of welzijnsorganisatie. Dat geldt ook voor de maaltijdservice voor mensen met een beperking. Een vrijwilliger brengt de maaltijden gratis rond. En u betaalt alleen de kosten van de maaltijd. Soms zelfs met korting. De zorginstelling in uw buurt kan u hier meer over vertellen. Of uw gemeente.

  • Online vindt u ook veel adressen van restaurants en organisaties die maaltijden thuisbezorgen.

Andere mogelijkheden

U kunt er ook voor kiezen om - af en toe - samen met anderen te eten.

  • Vaak stelt een verzorgingshuis of woonzorgcentrum hun restaurant open voor mensen met een beperking die zelfstandig wonen.
  • Soms heeft een woongemeenschap voor mensen van 50 jaar en ouder een restaurant waar ook mensen uit de buurt kunnen eten.
  • Er zijn zorginstellingen die eetkringen organiseren: u kunt dan samen eten.

Hulp van uw gemeente

Kunt u zelf niet koken? Of wilt u niet altijd alleen eten? Neem dan contact op met uw gemeente voor Wmo-ondersteuning. Uw gemeente geeft advies en hulp.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.