Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Maaltijden laten bezorgen

Een maaltijdservice bezorgt verse en/of ingevroren maaltijden bij mensen thuis. U kiest uit een lijst wat u wilt eten. De maaltijden worden overdag of ’s avonds bij u thuis bezorgd. U bewaart de maaltijden in de koelkast of diepvries en warmt ze op in de oven of magnetron.

Aanbieders

Er zijn verschillende mogelijkheden om maaltijden thuis bezorgd te krijgen. De maaltijdservice voor ouderen of mensen met een beperking is vaak onderdeel van een zorginstelling of welzijnsorganisatie. Zij werken vaak met vrijwilligers die de maaltijden gratis rondbrengen. U betaalt dan alleen de kosten van de maaltijd zelf, en soms is daar nog een korting op mogelijk. Vraag dit na bij een zorginstelling in uw buurt of uw gemeente.

Sommige restaurants brengen tegen betaling maaltijden thuis. Op internet zijn ook veel bedrijven te vinden die maaltijden thuisbezorgen.

Andere mogelijkheden

U kunt er ook voor kiezen om (af en toe) samen met anderen te eten.

  • Verzorgingshuizen en woonzorgcentra stellen hun restaurants vaak open voor mensen met een beperking die zelfstandig wonen.
  • Sommige woongemeenschappen voor mensen van 50 jaar en ouder hebben een restaurant waar ook mensen uit de buurt kunnen eten.
  • Verschillende zorginstellingen organiseren eetkringen om samen te eten.

Hulp van uw gemeente

Kunt u zelf niet koken of wilt u niet altijd alleen eten? En kunt u dit niet zelf of samen met uw omgeving oplossen? Neem dan contact op met uw gemeente voor Wmo-ondersteuning . Uw gemeente zal u adviseren en kan eventueel hulp geven.

Zie ook

Op Alleszelf.nl vindt u een overzicht van leveranciers van maaltijden aan huis.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.