Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Mantelzorg

Mantelzorgers zorgen langdurig, vrijwillig en onbetaald voor een naaste met een ziekte of beperking. Bijvoorbeeld hun partner, kind, vader of moeder, een ander familielid, vriend of kennis. Een mantelzorger geeft die zorg vanwege de persoonlijke band met die persoon. Het kan gaan om hulp bij het huishouden, maar ook om verzorging en begeleiding.

Verschil met 'gebruikelijke zorg'

Mantelzorg is meer dan gebruikelijke zorg, zoals de alledaagse zorg van ouders voor een (gezond) kind, of korte tijd hulp geven aan een zieke partner. Mantelzorg is langdurig en intensief. Dankzij de mantelzorger is minder of zelfs geen thuiszorg nodig.

Belangenbehartiging

Mezzo is een landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die onbetaald zorgt voor een ander.

Combinatie van werk en mantelzorg

Zie voor informatie over het combineren van mantelzorg met een baan:

Vergoedingen

Op de website van belangenvereniging Mezzo vindt u een overzicht van mogelijke vergoedingen voor mantelzorgers, zoals extra kinderbijslag, mantelzorgwaardering of vergoedingen uit de zorgverzekering.

Mantelzorg kan soms ook betaald worden uit een persoonsgebonden budget.

Zie ook

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.