Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Mantelzorgondersteuning

Verzorgt u vrijwillig een familielid of iemand anders uit uw nabije omgeving voor een lange tijd? Dan bent u een mantelzorger. U kunt bij verschillende organisaties terecht voor ondersteuning. Denk hierbij aan: advies over de verzorging, hulp bij het organiseren van de zorg, tijdelijke overname van de zorg en financiële ondersteuning.

Informatie en advies

Stel uw vragen bij één van de volgende organisaties of personen:

Praktische hulp regelen

Regel hulp via één van de onderstaande digitale platforms:

  • Zorgvoorelkaar.com, een online marktplaats voor cliënten en (vrijwillige) hulpverleners;
  • Wehelpen.nl, een online marktplaats voor cliënten en vrijwilligers;
  • Vraagelkaar.nl, een online plek om mensen in uw buurt te vinden die praktische hulp geven. Bijvoorbeeld voor klusjes waar u als mantelzorger zelf niet aan toekomt. 

Tijdelijk vervangende zorg

Gaat u als mantelzorger op vakantie of is de zorg voor u soms te veel? Om u als mantelzorger te ontlasten, kunt u vervangende zorg aanvragen. Dat heet ook 'respijtzorg'. Hierbij neemt een professional (een deel van) de zorg over. Logeeropvang is een voorbeeld van vervangende zorg. Vraag aan uw gemeente naar de mogelijkheden.

Voor hulp bij de persoonlijke verzorging of verpleging neemt u contact op met de wijkverpleegkundige.

Mantelzorgmakelaar

Naast zorg heeft u als mantelzorger ook veel extra regeltaken. Vaak naast de eigen verplichtingen thuis en op het werk. Zoekt u hulp bij het regelwerk? Een mantelzorgmakelaar ondersteunt u door regeltaken over te nemen.  Hij denkt mee over hoe u al die taken kunt combineren en ook nog tijd overhoudt voor sociale contacten en ontspanning. U vindt mantelzorgmakelaars in heel Nederland.

Zie ook

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.