Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Medisch kinderdagverblijf

Een medisch kinderdagverblijf (MKD) biedt dagopvang voor kinderen - van 0 tot 7 jaar - met een ernstig ontwikkelingsprobleem. Het wordt ook wel dagbehandeling jonge kind (DJK) genoemd.

  • Een MKD is er voor kinderen die achterlopen met hun ontwikkeling. Bijvoorbeeld door psychische, lichamelijke of sociale problemen, ADHD, autisme, eetproblemen of slaapproblemen.

Hulp

  • Een team deskundigen onderzoekt en behandelt uw kind. Bijvoorbeeld een psycholoog, orthopedagoog, fysiotherapeut en logopedist.
  • In een behandelplan staat welke hulp uw kind krijgt. Sommige kinderen krijgen bijvoorbeeld dagbehandeling. Een kind gaat dan 2 of 3 dagdelen (ochtenden of middagen) naar het MKD. Vaak is ook vervoer naar het MKD mogelijk.
  • Het MKD werkt samen met de ouders. U krijgt als ouder ook begeleiding.

Regelen

  • Maakt u zich zorgen over de ontwikkeling van uw kind? Dan kunt u jeugdhulp aanvragen. Dagbehandeling in een medisch kinderdagverblijf is een van de mogelijkheden. Vraag uw gemeente, huisarts of behandelend kinderarts welke zorg het beste is voor uw kind. 
  • Heeft uw kind blijvend veel zorg nodig? Bijvoorbeeld de hele tijd toezicht en 24 uur per dag zorg in de buurt? Vraag dan een indicatie aan voor Wlz-zorg

Vergoeding

Mail advies

U kunt het overzicht met oplossingen mailen naar uzelf of iemand anders. In de mail staat een hyperlink naar uw lijst met oplossingen. Vul hieronder het mailadres van de ontvanger in en klik op Verstuur.