Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Medisch-specialistische verpleging thuis

Medisch-specialistische verpleging thuis (MSVT) is thuisverpleging onder verantwoordelijkheid van een medisch specialist van het ziekenhuis. Een andere naam voor deze specialistische verpleging is 'ziekenhuisverplaatste zorg'. 'Thuis' kan ook een zorginstelling zijn als u daar woont, bijvoorbeeld een verzorgingshuis of een verpleeghuis. 

Uw medisch specialist kan deze vorm van verpleging voorschrijven, bijvoorbeeld als u na een ziekenhuisbehandeling nog verpleging nodig heeft.

Wat doet de verpleegkundige?

Specialistische verpleging is bijvoorbeeld:

  • het inbrengen van een infuus;
  • het toedienen van medicijnen via een infuus;
  • zuurstof toedienen;
  • uitzuigen van de luchtpijp/keel.

De verpleegkundige uit het ziekenhuis komt bij u thuis. Het ziekenhuis kan ook een verpleegkundige inhuren die bij een thuiszorgorganisatie werkt. 

De medisch specialist is verantwoordelijk

Uw specialist is eindverantwoordelijk voor de specialistische verpleging thuis, niet uw huisarts. Deze specialistische verpleging is wat anders dan wijkverpleging, zoals wondverzorging en injecties geven. 

Vergoeding van specialistische verpleging

Medisch-specialistische verpleging wordt vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.