Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Medisch vervoer

Vervoer naar een arts, ziekenhuis of behandelaar heet medisch vervoer of ambulancevervoer. U moet dit vervoer zelf regelen en betalen. Soms krijgt u een vergoeding.

Reizen met regiotaxi

  • Veel gemeenten hebben een regiotaxi. U reist met de regiotaxi naar het ziekenhuis of de behandelaar - bijvoorbeeld de fysiotherapeut.
  • Medisch vervoer valt niet onder sociaal vervoer. Heeft u een Wmo-kortingpas? Dan betaalt u mogelijk toch het volledige tarief. De kortingspas is alleen bedoeld voor sociaal vervoer.

Vergoeding reiskosten

De zorgverzekeraar betaalt het vervoer bij bepaalde chronische ziekten en beperkingen. U krijgt dan een vergoeding voor de reiskosten met uw eigen auto, het openbaar vervoer of de taxi.

U krijgt een vergoeding als u:

  • nierdialyse moet ondergaan
  • blind of slechtziend bent
  • een chemokuur of bestraling krijgt
  • rolstoelgebonden bent

Moet u om een andere reden vaak naar een ziekenhuis of zorginstelling? Dan krijgt u misschien toch een vergoeding van de zorgverzekeraar. Vraag uw zorgverzekeraar of dat ook voor u geldt.

Ambulancevervoer

Moet u vanwege medische redenen met de ambulance naar het ziekenhuis of de behandelaar? Dan betaalt de zorgverzekeraar de kosten.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.