Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

MEE Cliëntondersteuning

MEE is een organisatie voor mensen met een chronische ziekte of een beperking, hun ouders, verzorgers en andere mensen uit hun omgeving. De consulenten van MEE geven advies, informatie en ondersteuning op alle gebieden van het dagelijks leven.

De naam MEE staat voor meedenken, meedoen, meegaan, meeleven, enzovoort. MEE is een onafhankelijke organisatie, die naast de cliënt staat.

Waar kan MEE u mee helpen?

U kunt bijvoorbeeld bij MEE terecht voor advies over wonen, werk, de opvoeding van uw kind, school, vrije tijd. Maar ook met problemen in uw gezin en met vragen over wet- en regelgeving, bemiddeling bij plaatsing (bijvoorbeeld in een woonvorm) en ondersteuning bij het aanvragen van een indicatie voor zorg.

Voor intensieve therapie of vormen van hulp en zorg waarvoor u een indicatie nodig hebt, verwijst MEE u naar een geschikte instantie en regelt de afspraken voor u. MEE kan ook de contacten met de hulpverlener begeleiden.

Kunt u bij MEE terecht?

Iedereen kan binnenlopen bij MEE, maar MEE komt waar nodig of gewenst ook op huisbezoek. U hebt geen indicatie of verwijzing nodig en er zijn geen wachtlijsten. De dienstverlening is gratis. Op de website MEE.nl vindt u meer informatie en de adressen van de regionale MEE's.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.