Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Mijn kind is druk of impulsief

De sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen verloopt in fasen. Op Opvoeden.nl vindt u informatie over de normale ontwikkeling van kinderen. Ook vindt u er per levensfase adviezen voor de opvoeding als uw kind erg druk is of impulsief gedrag vertoont:

Is er meer aan de hand?

Denkt u dat er meer aan de hand is dan gewoon lastig of druk gedrag?

Is uw kind bijvoorbeeld veel beweeglijker dan leeftijdsgenoten, heeft hij te weinig controle over zijn gedrag en te weinig remmingen voor zijn leeftijd? Heeft u of uw kind erg veel last van het druk-zijn en/of de impulsiviteit? Dan kunt u bij uw huisarts of een team integrale vroeghulp terecht.

Huisarts

De huisarts zal zelf psychische hulp geven of uw kind zo nodig een verwijzing geven voor de jeugdpsychiater. De jeugdpsychiater kan vaststellen of er bijvoorbeeld sprake is van ADHD. 

Team integrale vroeghulp

Is uw kind tussen de 0 en 7 jaar, merkt u dat er iets is, maar weet u niet goed wát er niet klopt? Dan kunt u contact opnemen met een team voor integrale vroeghulp.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.